Over Peggy Sew

Je kent het liedje van Buddy Holly misschien wel: "Peggy Sue", een vrolijk rock en roll liedje.
Ja, ik ben een liefhebber van muziek uit de jaren stillekes. En ik ben een fan van Paul Michiels, die dit liedje steevast in zijn setlist opneemt en het zo weer onder mijn aandacht bracht.

Haken en breien waren al langer mijn hobby, maar begin 2014 ontdekte ik de naaimachine.
In februari kreeg ik er een huisgenoot bij: een Elna Jeans 3210, intussen mijn onafscheidelijke metgezel. Niet zo'n bekend merk als Pfaff, Bernina en Singer. maar een goed staaltje van Zwitserse degelijkheid. Met mijn Elna treed ik in de voetsporen van mijn moeder en grootmoeder die ook zweerden bij hun Elna.


En sinds een paar maand heeft mijn naaimachine het gezelschap gekregen van een Singer overlock.

Leren naaien ging en gaat nog steeds met vallen en opstaan. Het vallen wordt steeds minder en het opstaan steeds makkelijker.  Lang leve de filmpjes op You Tube, de bloggers, de Stoffemiekes en de vele andere facebookgroepjes die mijn inspiratie voeden... En lang leve het tornmesje, mijn beste vriend voor wanneer ik de mist inga....  Intussen pikte ik hier en daar een workshop mee en sinds september ga ik ook naar de naailes.

Omdat de ondernemer in mij ook weer de kop opstak, zag dit najaar ook mijn webwinkel peggysew.be het licht.  Stofjes waar ik vrolijk van word, stofjes om te naaien, "sew"....dat kon enkel maar "Peggy Sew" worden, met een knipoog naar PP en Buddy Holly.

Mijn uitgangspunt voor deze blog? Als ik zelf ergens te lang naar moet zoeken, dan is er plaats voor een blogartikeltje of een tutorial. En als ik zelf op de sukkel ben en eindelijk de oplossing vind, dan schieten jullie er hopelijk ook iets mee op. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten